Hvorfor lever jeg?

Jeg undres denne morgenen.

Hvorfor lever jeg? Hva er meningen?

Er det personlige og religiøse årsaker? Er jeg her for å vokse som menneske og utvikle meg åndelig? Er jeg her for å bli et bedre menneske?

Er det biologiske og naturlige grunner? Er jeg her for å utvikle meg biologisk og fysisk? Er jeg her for å formere meg og å sørge for at genene mine lever videre?

Er jeg her for gruppen og menneskehetens skyld? Er det ikke så viktig åssen det går med meg så lenge det gavner flertallet?

Eller er det en kombinasjon av alt sammen?

Jeg tror på det siste. Men akkurat i mitt tilfelle er det biologiske tilsynelatende fraværende da jeg er syk og tilsidesatt uten barn. Men det er ikke så nøye så lenge det gavner fellesskapet, og der kan jeg for eksempel bidra med samtaler og blogge om mine erfaringer. Ikke for at du skal kopiere livet mitt, men for at du kan lese ting som kan få deg selv til å reflektere og vokse.

Jeg så et program på NRK2 nylig som het "Fra fisk til menneske" og som handlet om menneskets anatomiske utvikling. Jeg finner stor trøst at det har tatt millioner av år for å utvikle seg så langt vi har gjort, og det fikk meg til å se lyst på fremtiden når det gjelder fremtidig fredelig sameksistens på jorden og etterhvert andre planeter.

Det ene utelukker likevel ikke det andre. Derfor er jeg også åpne for at Bibelen er sann. Jeg tror på Jesus Kristus, og er åpen for at det hele vil ta slutt og at vi ender opp i en annen dimensjon uten problemer og smerte som kalles himmelen.

Hvorfor skal det ikke gå an å tro på både Darwin og Bibelen på en gang? Jeg tror på evolusjonsteorien og jeg tror på Bibelen. De slår hverandre faktisk ikke i hjel da det ene omfatter vårt fysiske liv mens det andre tar for seg det åndelige. "Gud er ånd," sier Jesus i Bibelen, og han er i våre hjerter. Historien om Adam og Eva er derfor en åndelig fortelling og handler ikke om det fysiske univers. Kristne har dessverre en tendens til å blande de to, og da er det lett å bli latterliggjort.

Men samtidig virker ånd inn på det fysiske, så man skal være åpen for helbredelse og mirakler.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits